Przedstawiam przepis na szybki, sycący sos. Mi najbardziej smakuje z ryżem.
Proporcje na dwie porcje:
5 kotletów sojowych (tekturkowe)
4 łyżki fasoli czerwonej z puszki
1 mała cebula lub 1/2 dużej
250 ml przecieru pomidorowego
3/4 szklanki czerwonej soczewicy
W tym samym czasie:
1. Gotuję kotlety sojowe w wodzie z solą (jak mam to z sosem sojowym)
2. Gotuję czerwoną soczewicę/ Jeśli z puszki to oczywiście pomijam ten punkt.
Następnie:
3. Podsmażam cebulkę, dodaje soczewicę, kotlety, przecier, mieszam. Dodaje fasolę i delikatnie mieszam.
4. Po 5 minutach dodaję przyprawy, moja kombinacja: sól, pieprz cytrynowy, czosnek w proszku, pół łyżeczki cukru, zioła prowansalskie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz